KITAB AQIDAH SYARHUS SUNNAH KITAB PALSU YANG DISANDARKAN KEPADA IMAM MUZANI

Posted: Mei 9, 2016 in TAHRIF KITAB & KHIANAT ILMIAH, WAHABI - SALAFY HALALKAN SEGALA CARA
Tag:

Syarhus Sunnah Al Muzani Kitab palsu

Kitab ini disandarkan kepada Imam Al-Muzaniy iaitu antara anak murid utama Imam Asy-Syafie. Ia berjudul Syarah As-Sunnah yg membicara beberapa bab akidah.

Berhati-hati dengan isi kandungannya terutama yg telah diterjemahkan oleh golongan Salafy-Wahabi yg berbayar menjual agama demi nikmat dunia dengan menukar isi kandungannya bahkan asal kitab tersebut tidak sabit daripada penulisan Imam Ismail bin Yahya Al-Muzaniy (175H-264H) sendiri.

1- Kitab ini, apabila dirujuk cetakan pusat percetakan kitab pro Wahabi kita akan dapati Wahhabi kononnya menyusun sanad kitab tersebut.. Namun malu seribu malu rupanya sanad yg direka mereka terdapat ramai sangat perawi yang majhul yg tidak dikenali langsung sebagai perawi mahupun ulama bahkan ramai jua dalam sanad2 yg direka itu mereka yg lemah bahkan terkenal dengan Waddho’ yang suka memalsukan teks-teks kitab seperti Al-Hakkariy dan selainnya yg dihukum oleh Ibnu Hajar sebagai pemalsu.

2- Isi kandungannya juga telah diubah dan mempunyai 3 versi yang berlain jauh isi kandungannya antara satu sama lain. Ia ditokok tambah dengan mirip fahaman Tashbih oleh ‘tangan2 ghaib’ musuh Allah.. Kemudian ia yg salah itu diterjemah pula kpd bahasa2 lain maka bukan sahaja yg palsu itu cuba dinampak benar tetapi turut ditambah perkataan yg langsung tiada dalam kitab asal walaupun yg asalnya juga tidak sabit dek perawi2 yg majhul.

3- Berhati-hatilah dengan banyak buku yang diterjemah sekarang terutama daripada penterjemah Wahhabi/Syiah atau cetakan pro Wahabi kerana sudah hampir 1500 judul kitab-kitab ulama yg pelbagai latar belakang dan pelbagai tajuk telah diubah oleh Wahhabi. Jenayah ini sangat berat dan wahabi/syiah harus bertaubat.

SEMOGA ALLAH MEMELIHARA KITAB-KITAB ULAMA

Source: Ust. Abu Syafiq

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s